Een samenwerking met het beroemde chimpansee-reservaat Tacugama

Een samenwerking met het beroemde chimpansee-reservaat Tacugama

Met trots en blijheid mogen wij u onthullen dat de Sunday Foundation een bijzondere samenwerking is gestart met het beroemde Tacugama Chimpansee Reservaat in Sierra Leone, waarvan Jane Goodall ambassadrice is.

In het prachtige natuurgebied Loma Mountain in Sierra Leone leeft de grootste populatie wilde chimpansees. Stroperij is echter ook hier een groot probleem. Jagers maken jacht op de primaten en op de bosolifanten. Er wordt op de dieren gejaagd. Voor het vlees of om de chimps te verkopen als huisdier.

Educatie is een belangrijke sleutel om dit probleem op te lossen. Er is in Loma Mountain geen enkele middelbare school. De meeste kinderen hebben daardoor geen kans op een toekomst.

Daarom slaan Tacugama en Sunday Foundation de handen ineen. We bouwen een middelbare school. Omgaan met de natuur en de dieren wordt één van de belangrijkste vakken. De community van Loma Mountain is dolblij. Eindelijk kunnen de kinderen zich verder ontwikkelen en hebben zij een goede toekomst. Het mooie is: de bouw van de school gaat als een raket. Nog dit schooljaar zullen meer dan 150 leerlingen in de schoolbanken zitten.

Maar het allerbeste nieuws: sinds de samenwerking tussen de Sunday Foundation en Tacugama is er geen enkel dier gestroopt.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart