Sunday Foundation Secondary School for Girls

Sunday Foundation Secondary School for Girls

We hebben weer een droom kunnen verwezenlijken. Onze middelbare school voor drop-out girls is gisteren open gegaan. Een uniek moment, want dit is de eerste grote school voor kwetsbare meiden in het hele land. Maar het is nog bijzonderder, als je bedenkt dat we alles samen met de community en de chiefs in luttele maanden tijd hebben neergezet.

Precies vijf maanden geleden reisden we met een groot geldbedrag in onze aangepaste onderbroek richting het armste land van de wereld. Dan geeft het drie lagen kippenvel dat er nu al zoveel tienermeiden op onze zelfgebouwde school zitten. Meiden die stuk voor stuk van school waren gehaald, omdat hun ouder(s) slechts het geld hebben om hooguit één kind naar het middelbaar onderwijs te kunnen sturen. En dan wordt in een worstelmaatschappij als Sierra Leone voor de zoon gekozen. Die heeft immers meer kans om later een baan te vinden.

Sierra Leone heeft het hoogste percentage moeder/kind-sterfte van de wereld. Om de simpele reden dat deze meisjes van 13, die uit armoede van school worden gehaald, in het huishouden moeten helpen en een man moeten gaan zoeken, vaak zwanger raken. Het lichaam is dan nog niet volgroeid en bij de bevalling scheurt alles uit. In een onhygiënische lemen hut is dit vaak fataal voor zowel moeder als kind.

Onze Sunday Foundation Secondary School for Girls, middenin de jungle van Noord-Sierra Leone, is een doorbraak. We hebben de school, samen met de chiefs, community en overheid gestart. Om te laten zien dat de meiden minstens zo belangrijk zijn als de jongens. En om zo bij te dragen aan een mentaliteitsverandering.

Concreet: veel van de meiden op deze foto zouden, als we dit project niet waren gestart, waarschijnlijk binnen enkele jaren dood zijn geweest. En dit is pas de eerste lichting.
Binnen nu en drie jaar zitten er vele honderden meiden op deze school.

We zijn trots en dankbaar dat we zoveel support hebben gekregen. Een fraai voorbeeld van togetherness.

Ontzettend bedankt

 

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart