Ard loopt hard voor Sunday Foundation

Ard loopt hard voor Sunday Foundation

Voetballer Ard van Peppen besluit mooie profcarrière met lopen van Rotterdam Marathon

Profvoetballer Ard van Peppen neemt zondag 7 april deel aan de Rotterdam Marathon. Met het uitlopen van de prestigieuze hardloopwedstrijd neemt hij officieel afscheid van het betaalde voetbal. Van Peppen speelde o.a. voor Excelsior, RKC Waalwijk, De Graafschap en Roda JC.

De voetballer loopt overigens niet voor zichzelf. Hij laat zich sponsoren voor de Sunday Foundation van Sander de Kramer en Hugo Borst. Deze stichting zet zich in voor de meest kwetsbare kinderen in het straatarme Afrikaanse land Sierra Leone.

,,Wat is er nu mooier dan mijn carrière sportief te beëindigen,” zegt Van Peppen, die iedereen oproept 42 euro – het aantal kilometers van de marathon – te storten op de rekening van de Sunday Foundation.
,,Voor 42 euro kunnen we 5 kinderen naar school sturen. Gehandicapte- en weeskinderen die nu níét naar school gaan, maar moeten bedelen om te overleven. Ik vind het prachtig om met mijn actie zoveel mogelijk kids een toekomst te geven. Ik wil trots mijn voetballoopbaan beëindigen,” aldus de ambassadeur van de Sunday Foundation.
De Sunday Foundation bestaat uit louter vrijwilligers.

Wie Van Peppen wil steunen kan een donatie doen op rekeningnummer NL97TRIO 0390391379 (Triodos Bank) ten name van de Stichting Sunday Foundation. ,,Onder vermelding van de actie Ard Loopt Hard,” glimlacht de sportsporter.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart