De Sunday Foundation Primary School staat

De Sunday Foundation Primary School staat

De afgelopen maanden heeft het veldteam van de Sunday Foundation in het zuid-oosten van Sierra Leone maar liefst 90 weeskinderen uit de diamantmijnen gehaald. Nu dus al gaan de kids, die allemaal bij lokale gezinnen in hun eigen community zijn opgevangen, naar onze eigen school.

De Sunday Foundation Primary School is gebouwd door een professionele aannemer, waarmee we hadden afgesproken dat hij ongeschoolde dorpelingen bij het hele bouwproces zou betrekken.

Op deze manier kregen zij dus een praktijk-opleiding bouwvakker én meteen ook het gevoel dat we het met elkaar doen. Het resultaat is hartverwarmend.


Kinderen kunnen niet wachten om naar school te gaan


Sunday Foundation Primary School in aanbouw november 2008

Met enorm enthousiasme is er maandenlang elke dag gebouwd. De school is af. Het bestaat uit klaslokalen, een leraren-kantoor, toiletten, een waterpomp, speelveld, een lunchplek, een veld met cassave, fruitbomen en rijst en een keuken.


Graven van een waterput


Sunday Foundation Primary School

De school zal worden geleid door de gediplomeerde en zeer ervaren hoofdleraar, Patrick Mansaray. Naast professionele leerkrachten gaat er ook een kok aan de slag. Onze leerlingen krijgen elke ochtend een stevig ontbijt en ‘s middags een lunch. Zo kunnen we garanderen dat de hongerbuikjes waarmee de diamantwezen tot voor kort in de mijnen werkten, voorgoed verleden tijd is.


Uitzicht vanuit een klaslokaal


Schoolbank jes gemaakt door lokale meubelmake rs


Meubelmake rs aan het werk


Sunday Foundation Primary School januari 2009

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart