School dankzij de voetbalschoenen van Johan Cruijff

School dankzij de voetbalschoenen van Johan Cruijff

Sunday Foundation heeft de geweldige eer gehad dat we de voetbalschoenen van Johan Cruijff hebben mogen veilen. En niet zomaar een paar voetbalschoenen. Het waren de kicksen waarop Nederlands beste voetballer in de geschiedenis zijn allerlaatste wedstrijd heeft gespeeld. De schoenen waren via Johans vrouw Danny en Ferenc van der Vlies (de drijvende kracht achter het schoenen- en kledingmerk Cruijff) in ons bezit gekomen. De schoenen hebben op de veiling maar liefst 30.000 euro opgeleverd. Genoeg voor een groot schoolgebouw.

Inmiddels staat in een buitenwijk van Freetown een prachtige middelbare school voor meiden. Honderden kansarme weeskinderen, gehandicapte meisjes en andere kansarme kinderen gaan elke dag met een grote glimlach op hun gezicht naar de Sunday Foundation Secondary School for Girls.

Het gebouw heeft de toepasselijke naam ‘Danny and Johan Cruyff Building’ gekregen. ,,Johan had een groot hart voor kinderen”, vertelt Ferenc van der Vlies. ,,En ook zijn vrouw Danny is enorm met ze begaan. Het is toch fantastisch dat er nu in Afrika een schoolgebouw staat dat hun naam draagt.”

Danny zelf liet vanuit haar woonplaats Barcelona weten ‘supertrots’ te zijn.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart